Over UvA minds

VERHUISD

Wij zijn per 22 december verhuisd naar het onderstaande adres:
Valckenierstraat 65-67 
1018 XE Amsterdam
2e verdieping.

------

UvA minds biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (en hun ouders) met psychische problemen. We bieden behandeling (en diagnostiek) voor angst, tics, trauma, dwang, depressie, ADHD, autisme, slaapproblemen en selectief mutisme in de vorm van individuele behandeling, groepsbehandeling, oudertraining en ouderbegeleiding.

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners. Er vindt continu (wetenschappelijk) onderzoek plaats naar de effectiviteit van zorg: efficiëntie en innovatie van de zorg zijn belangrijke speerpunten. Wij werken hiervoor samen met de Universiteit van Amsterdam. Initiatiefnemer en directeur is prof. dr. Susan Bögels, hoogleraar orthopedagogiek en psychotherapeut.

UvA minds

Valckenierstraat 65-67
1018 XE Amsterdam
2e verdieping
Tel: 020-525 1441
Fax: 020-525 8640
  swessels@uvaminds.nl

Televisiefragment ‘Pillen of chillen’

Televisiefragment ‘Pillen of chillen’

Op zondag 11 december 2016 om 15.30 uur zendt Bodhitv op NP02 de documentaire ‘Pillen of chillen’ uit, een documentaire over mindfulness als alternatief voor Ritalin bij de behandeling van ADHD. Een onderzoek van Renée Meppelink, Esther de Bruin en Susan Bögels naar medicatie of meditatie bij kinderen met ADHD en hun ouders dat op dit moment bij UvA minds plaatsvindt.

Kijk en luister

tv

Meditatie of medicatie

Onlangs was Susan Bögels te gast in OBA Live. Er worden proefpersonen voor haar wetenschappelijk onderzoek ADHD: Meditatie of Medicatie? Het gaat om de vergelijking van de effectiviteit van middelen als Ritalin tegen die van mindfulness. Men zoekt ouders  van kinderen met ADHD die samen met hun kroost willen deelnemen aan een wetenschappelijk experiment dat 'Pillen of chillen' heet.  Voor dit onderzoek is men op zoek naar kinderen en jongeren van 9 t/m 18 jaar met ADHD die behandeling zoeken en in het afgelopen jaar geen methylfenidaat (Ritalin) hebben gekregen.

Lees en luister

Pillen of chillen?

ADHD: Meditatie of medicatie?

MYmind is een innovatieve op mindfulness gebaseerde behandeling voor kinderen en jongeren met ADHD waarin de aandacht en gedragscontrole wordt getraind door spelenderwijs meditatie oefeningen te doen. Ouders volgen tegelijkertijd een Mindful Parenting training. Van medicatie weten we al dat het goed helpt voor kinderen en jongeren met ADHD, toch is er behoefte aan een alternatief. Daarom vergelijkt de Universiteit van Amsterdam beide behandelingen in één groot en belangrijk onderzoek. Als blijkt dat ook mindfulness een effectieve behandelvorm voor ADHD is, dan zou dit een alternatief kunnen zijn voor medicatie!

Deelnemen aan het onderzoek

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers! Wil je graag deelnemen aan of meer weten over dit onderzoek klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met promovenda Renée Meppelink (Tel: 020‑525 1271; Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

pillen of chillen

 

Stiltedag

Er worden stiltedagen georganiseerd bedoeld voor volwassenen die aan een van de Mindfulness groepen bij UvA minds hebben deelgenomen.

Datum: 7 april 2017
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Liu He Men Kung Fu school, Sportcentrum de Pijp, Lizzy Ansinghstraat 88, Amsterdam
Kosten: € 45 (inclusief lunch, graag contant meenemen)
Niet vergeten: makkelijk zittende kleding/omslagdoeken/warme sokken
Programma: de dag bestaat uit geleide meditatie- en yoga-oefeningen en er wordt de hele dag niet gesproken, ook niet tijdens de lunch.
Opgeven: bij Aniek Okkerman, aokkerman@uvaminds.nl

Agenda trainingen

Barkley oudertraining
9 feb t/m 20 april 2017
drs. Sacha Lucassen
VOL

Mindful Parenting
1 maart t/m 19 april
Joke Hellemans
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful with your toddler
February 2017
dr. Eva Potharst
Nog plaatsen beschikbaar

Mindful met je peuter
Maart en mei 2017
dr. Eva Potharst
Nog plaatsen beschikbaar in beide groepen

Mindful met je baby
Maart 2017
dr. Eva Potharst
Nog plaatsen beschikbaar